Reglement oppassers

 

Leeftijd:
De minimum leeftijd om bij ons te kunnen oppassen is 15 jaar.

Aansprakelijkheid:
Wij gaan ervan uit dat je WA verzekerd bent. Je bent tijdens het oppassen dus niet via ons verzekerd!

Bereikbaarheid:
Wij zijn te bereiken op het volgende telefoonnummer 06 450 46 803.
Wij zullen zo veel mogelijk proberen om jullie 's avonds te bereiken als er oppas gezocht wordt. Mocht je op die tijden niet thuis zijn, laat dan een lijstje bij je ouders achter wanneer je eventueel zou kunnen oppassen. Eventueel kun je ook je 06-nummer bij ons achterlaten. Daarnaast zullen wij meer en meer gebruik gaan maken van e-mailbenadering - we houden je hiervan op de hoogte.

Afspreken:
Als je bij een gezin wordt ingezet, dan geven wij je jouw telefoonnummer door aan het gezin (daarnaast krijg jij ook hun nummer). Het gezin neemt dan contact met jou op om afspraken te maken over een eventuele kennismaking vooraf, exacte oppastijden, vervoer, gewoonte van de kinderen, huisdieren, enz.

Tarieven:
In 2011 worden de volgende oppastarieven gehanteerd: 3,50 per uur/per kind. Daarnaast komt er 0,50 per kind bovenop, met een maximum tot 4 kinderen. Blijf je slapen, dan mag je dat tarief berekenen tot het tijdstip dat de ouders thuiskomen. Indien op de dag geannuleerd wordt kunnen de uren doorberekend worden (behalve bij overmacht).

Verantwoording:
Je moet beseffen dat de ouders hun huis en kinderen aan jou toevertrouwen. Beschaam dit vertrouwen niet! Allerlei vrienden uitnodigen is natuurlijk uit den boze.
Wil je een vriendin of vriend meenemen, overleg dit dan even met het gezin.

Alcoholgebruik en roken:
Wij keuren alcoholgebruik tijdens het oppassen af. Wil je roken, vraag dan even of men daar geen problemen mee heeft.

Afspraak is afspraak:
Kom op tijd en zeg niet op het allerlaatste moment af! Kun je toch om wat voor reden dan ook niet komen, dan hebben wij er geen bezwaar tegen als je zelf een andere oppas regelt. Geef het wel even door aan het gezin en aan ons.

Overige regels:
Het gezin rekent direct en per dag met je af.

Het gezin heeft een "calamiteitenlijstje" van ons gehad. Zij horen deze bij de telefoon te leggen voordat ze weggaan.

Je mag het huis niet verlaten voordat het gezin weer thuis is.

Oppas op de dag zelf geannuleerd door het gezin? Dan houd je het recht op uitbetaling van die uren.


Heb je problemen of klachten over een gezin, bel ons dan even. Wij willen dit graag weten, ook i.v.m. het inzetten van andere oppassers bij dat gezin.


Oppascentrale De Duikertjes

D-Communications